ESKİ EDEBİYATIMIZA "40 BEYİT 40 YORUM PROJE YARIŞMASI"NI İLÇEDE GERÇEKLEŞTİRDİR.

Okul Müdürümüz ve Edebiyat Öğretmenimiz Dr. Erdem SEVİMLİ ile Edebiyat Öğretmenimiz Filiz TUNÇ tarafından gerçekleştirilen 'ESKİ EDEBİYATIMIZA "40 BEYİT 40 YORUM" PROJE YARIŞMA' mızı Akçadağ Akmercan Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirdik. Akçadağ Anadolu Lisesi, Akçadağ İHL, Bahri ÇPL Lisesi, Şehit Alper Güde ÇPL Lisesi ve lisemizin katıldığı yarışmada türm öğrencilerin Eski Edebiyatımıza/Divan Şiirimize ait beyitleri büyük bir maharetle okuyup, Türkçemize çevirdikleri ve Divan Şiiri Estetiğine göre yorumladıkları görüldü. Bu kadar geniş katılımlı olan projemiz ve gençlerin Divan Şiirine olan ilgisinin bu kadar ileri düzeyde olması bizi onurlandırmıştır. İlk kez yaptığımız bu proje ile gelişen şartlar nedeniyle gençlerimizin ilgisinin azaldığı Divan Şiirine karşı bu kadar sevgi ve muhabbet beslenilmesini görmek bizi geleceğe dair umutlandırmıştır. Divan şiirine ait mazmunları maharetle yorumlayan 12/A sınıfından öğrencilerimiz Medet Can KAYA, Ali Baran POLAT, Enes Polat ve Mustafa YÜCEKAYA'ya medenî cesaretleri, gayret ve çabaları için teşekkür ediyorum. Yarışmada 1. olan Akçadağ Anadolu Lisesi ekibine Dilimiz Zenginliğimiz Projesinde de yer alan Nizamilmülk'ün Siyasetname, Katip Çelebi'nin Mizânü'l-Hak, Farabi'nin İhsai'l-Ulûm adlı eserleri hediye edilmiş, diğer öğrenci ekiplerine de Osmanlı Şairleri Külliyatından Şair Hükümdarlara ait kitap setinden kitaplar hediye edilmiştir. Etkinliğimize katılarak bizleri onurlandıran tüm okullarımızın Müdürlerini, öğretmen ve öğrencilerini de kutluyor, ödül törenine iştirak edip klasik eserleri öğrencilere takdim eden İlçe Şube Müdürlerimiz Ömer ABAYLI'ya ve Ahmet ÖLÇER beyefendiye de şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca jurideki Edebiyat öğretmenlerine de teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız bu inanç ve elde ettiğimiz güvenle devam edecektir.

Dr. Erdem SEVİMLİ

Kepez Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü

08-05-202408-05-202408-05-202408-05-202408-05-202408-05-202408-05-202408-05-2024

Yayın: 08.05.2024 - Güncelleme: 08.05.2024 15:29 - Görüntülenme: 40