Etiket Sonuçları: SOSYAL ÇALIŞMALAR

May

Okulumuz Zeka Oyunları Kulübü Rehber Öğretmeni ESER BAKIR hocamızın düzenlediği Mangala Turnuvasında 9/A sınıfı öğrencilerimizden Narin Döndü KARAKAŞ 1., Arda DEMİR 2. olmuşlardır. Törenle başarı belgeleri kendilerine verilmiştir. Tebrik ediyor, öğretmenimizi de bu güzel etkinliği icra ettiği için kutluyoruz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla okulumuzda Masa Tenisi Turnuvası düzenledik. Beden Eğitimi Öğretmenimiz Fatma İLBEĞİ'nin hakemlik ve organizasyonunda yapılan müsabaka da hemen bütün sınıf öğrencilerimize oyun hakkı verilen turnuvalarda 12A sınıfından CENGİZ ALTIN Okul Birincisi olmuştur. Öğretmenimize, katılımcı öğrencilerime ve 1. olan öğrencime başarılar diliyor, tebrik ediyorum. Çanakkale ruhuyla 19 Mayıs'ın ülkemizin kurulmasına olan katkısını ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün yaptığı büyük devrimleri diri tutacak bu tür etkinlerimiz gençlerimizin kararlılığında ve azminde devam etmektedir.

Dr. Erdem SEVİİMLİ

May

Okul Müdürümüz ve Edebiyat Öğretmenimiz Dr. Erdem SEVİMLİ ile Edebiyat Öğretmenimiz Filiz TUNÇ tarafından gerçekleştirilen 'ESKİ EDEBİYATIMIZA "40 BEYİT 40 YORUM" PROJE YARIŞMA' mızı Akçadağ Akmercan Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirdik. Akçadağ Anadolu Lisesi, Akçadağ İHL, Bahri ÇPL Lisesi, Şehit Alper Güde ÇPL Lisesi ve lisemizin katıldığı yarışmada türm öğrencilerin Eski Edebiyatımıza/Divan Şiirimize ait beyitleri büyük bir maharetle okuyup, Türkçemize çevirdikleri ve Divan Şiiri Estetiğine göre yorumladıkları görüldü. Bu kadar geniş katılımlı olan projemiz ve gençlerin Divan Şiirine olan ilgisinin bu kadar ileri düzeyde olması bizi onurlandırmıştır. İlk kez yaptığımız bu proje ile gelişen şartlar nedeniyle gençlerimizin ilgisinin azaldığı Divan Şiirine karşı bu kadar sevgi ve muhabbet beslenilmesini görmek bizi geleceğe dair umutlandırmıştır. Divan şiirine ait mazmunları maharetle yorumlayan 12/A sınıfından öğrencilerimiz Medet Can KAYA, Ali Baran POLAT, Enes Polat ve Mustafa YÜCEKAYA'ya medenî cesaretleri, gayret ve çabaları için teşekkür ediyorum. Yarışmada 1. olan Akçadağ Anadolu Lisesi ekibine Dilimiz Zenginliğimiz Projesinde de yer alan Nizamilmülk'ün Siyasetname, Katip Çelebi'nin Mizânü'l-Hak, Farabi'nin İhsai'l-Ulûm adlı eserleri hediye edilmiş, diğer öğrenci ekiplerine de Osmanlı Şairleri Külliyatından Şair Hükümdarlara ait kitap setinden kitaplar hediye edilmiştir. Etkinliğimize katılarak bizleri onurlandıran tüm okullarımızın Müdürlerini, öğretmen ve öğrencilerini de kutluyor, ödül törenine iştirak edip klasik eserleri öğrencilere takdim eden İlçe Şube Müdürlerimiz Ömer ABAYLI'ya ve Ahmet ÖLÇER beyefendiye de şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca jurideki Edebiyat öğretmenlerine de teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız bu inanç ve elde ettiğimiz güvenle devam edecektir.

Kepez Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü

May

"GÖNÜL MERCEĞİ" ISBN'Lİ ULUSAL SÜRELİ EDEBİYAT DERGİmizin 3. SAYIsını yayınlamanın gururu içerisindeyiz. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimiz kutluyorum.

Ock

DÖNEM SONU ETKİNLİKLERİ 15-19.01.2024 TARİHLERİ ARASI OKUL SOSYAL ÇALIŞMALAR/ETKİNLİKLER FAALİYET PLANI

Ock

Dönem sonu Etkinlikleri bağlamında 2. gün etkinliklerinden Münazara yarışması Edebiyat Öğretmenimiz Filiz TUNÇ'un yönetiminde öğrencilerimizin yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleştirildi. Öğle sonu ise İngilizce Öğretmenimiz F. Zehra KARAAĞAÇ ile Almanca Öğretmenimiz Eser BAKIR tarafından İngilizce-Almanca Kelime Bulma oyunları oynatılarak sosyal etkinlikler ve sosyal çalışmaların öğretimde ne kadar önemli olduğu hususunda kıymetli çalışmalara imza attılar. Teşekkür ediyor, katılımcı öğrencilerime de şükranlarımı sunuyorum.

Ara

Biyoloji öğretmenimiz Ziya KANGAL hocamız tarafından 9, 10 sınıf ve 11 sınıf öğrencilerimize okulumuz konferans salonunda sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilk yardım eğitimi verildi. İlk yardım eğitmeni olan hocamız, öğrencilerimize hayati bir konu olan ilk yardım hususunda önemli bilgiler aktararak hoş bir ortamda öğrencilerimizin yaparak yaşayarak duyarlık edinmesine vesile olmuşlardır. Kendisine teşekkür ediyorum.

Ara

Sosyal çalışmalar kapsamında yerli ve milli üretim ülküsünü canlı tutmak amacıyla okulumuzda yerli malı etkinliği düzenlendi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimi kutluyorum.

Kas

Sosyal çalıışmalar kapsamında Okul-Aile-Kamu kuruluşları işbirliği içerisinde yürüttüğümüz iletişim ve faydalı faaliyetler, görüşmeler kapsamında Okulumuza Akçadağ Belediyemiz tarafından Yemekhane masaları, Kütüphane çalışma masaları ve sandalyeleri, Görsel Sanatlar Odası sandalye ve üçlü milli pano desteği ile sınıf düzen ve döşemesinin sağlanması, Bir Tenis Masasının hediye edilmesi gibi birçok mobilya ve aksesuar yardımı yapılmıştır. Başta Belediye Başkanımız Sayın Ali KAZGAN olmak üzere Kültür İşleri dairesinden Zeki Bey ve Bünyamin Bey'e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Eğitime yaptıkları bu hatırşinas yardımın gençlerimizin geleceğinde bir milat olacağı aşikârdır. Tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. 06.11.2023